Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Θέμα συνολικής αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης έθεσε ο Ερντογάν

Φιλότουρκοι Θράκης: "Ήρθε ο καιρός για δράση για να ζούμε ως Τούρκοι"! 

Σταθερά και μεθοδικά θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης  ώστε να "βελτιωθούν τα δικαιώματα των μειονοτήτων" θέτει ο Ρ.Τ.Ερντογάν λίγες ημέρες μετά την απειλητική ανακοίνωση του κόμματος DEB στη Θράκη περί αφαίρεσης των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη Συνθήκη ενώ μας απείλησε με ανάληψη δράσης και αγώνα για να ζούνε με την τουρκική ταυτότητα!
"Το λέω με πλήρη ειλικρίνεια: Το νομικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των μειονοτήτων διαμορφώθηκε στο παρελθόν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η Συνθήκη πρέπει σήμερα να αναθεωρηθεί ώστε οι μειονότητες στη χώρα μας να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους"δήλωσε  ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό A Haber, το βράδυ της 19ης Μαΐου.
Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα νέα δικαιώματα που το νέο σύνταγμα της Τουρκίας θα φέρει στις μειονότητες.
Η Συνθήκη της Λωζάνης υπεγράφη στις 24 Ιουλίου 1923. Θεωρείται η συνθήκη που ουσιαστικά έληξε τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς θεμελίωσε την ίδρυση της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας μετά τον πόλεμο με τις δυνάμεις της Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας.
Δείτε πατώντας ΕΔΩ τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης.
"Θέλω να καταστεί σαφές το εξής", τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. "Οι μειονότητες είναι πολίτες ίσοι με όλους εμάς", ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν νομοθέτες στη Βουλή που ανήκουν σε μειονότητες, ενώ "μπορεί να υπάρξει ακόμα και υπουργός από αυτές τις κοινότητες".
Τέλος, ο Τ. Ερντογάν πήρε θέση και στο θέμα των κατασχέσεων των περιουσιών από ιδρύματα μειονοτήτων, υποσχόμενος ότι αυτά θα επιστραφούν "καθώς καλύπτονται από συνταγματικές εγγυήσεις".
Ταυτόχρονα το DEB στη Θράκη έβγαλε μια ανακοίνωση σε απειλητικό τόνο με την οποία μας ειδοποιεί ότι έχει σχέδιο δράσης και θα δώσει τον αγώνα για να ζούνε με την τουρκική τους ταυτότητα ως Έλληνες πολίτες»!
Διαβάστε την ανακοίνωση του
Εσείς μπορείτε, όπως κάνατε και μέχρι σήμερα να χρησιμοποιείτε όλη την κρατική δύναμη για να μας αφαιρέσετε τα δικαιώματα που μας αναγνώρισε η Λωζάνη!
Εσείς μπορείτε  κάνοντας έφοδο στα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης να σταματάτε τις δραστηριότητες που ασκεί ένας νόμιμος σύλλογος  για τα μέλη του και τη μειονότητα!  Μπορείτε να δικάσετε και την ηγεσία του !
Εσείς μπορείτε χωρίς να δέχεστε σαν συνομιλητή την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης,  με χρήση της πολιτικής ισχύος να καταργείτε τη θρησκευτική και λατρευτική αυτονομία των μειονοτικών με αντιδημοκρατικούς νόμους σαν αυτόν των ¨240 ιμάμηδων¨ !
Εσείς με το κλείσιμο σχολείων με επίκληση τους λίγους μαθητές, με την απαγόρευση των τουρκικών στα μειονοτικά σχολεία, μη επιτρέποντας το άνοιγμα των δίγλωσσων τουρκικών-ελληνικών νηπιαγωγείων και μη επιτρέποντας το άνοιγμα μειονοτικών γυμνασίων και λυκείων ενώ υπάρχει ανάγκη, μπορείτε και αγνοείτε την εκπαιδευτική ελευθερία και αυτονομία της μειονότητας μας !
Εσείς μπορείτε και εμποδίζετε τη διοίκηση των πατροπαράδοτων βακουφίων μας από τη μειονότητά μας και επ΄ωφελεία της !
Εσείς μπορείτε να σπάζετε τα τζάμια στα γραφεία ενός επίσημου κόμματος , να κλέβετε το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας, να εκφοβίζετε τους ανθρώπους μας και να ασκείτε ψυχολογική πίεση !
Εσείς μπορείτε να μην αναγνωρίζετε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ υπέρ των ιστορικών συλλόγων και να μην επιτρέπετε να κρεμαστούνε οι πινακίδες τους !
Εσείς μπορείτε να μην αναγνωρίζετε τον μουφτή που επέλεξε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και να αγνοείτε την ελεύθερη βούληση της μειονότητας με προσβλητικές φράσεις του τύπου ¨πειρατής-μουφτής¨ !
Εσείς πράττοντας αυτά μπορείτε και υπονομεύετε το να ζούνε οι μειονοτικοί σαν ευτυχισμένοι πολίτες σε αυτή τη χώρα, υπονομεύετε την αγάπη του να υπηρετήσει αυτή τη χώρα και το να την νιώσει δική του !
Αλλά θέλουμε να ξέρετε το εξής
Εμείς όπως κάθε μόνιμος κάτοικος σε αυτή τη χώρα, θα συνεχίσουμε εντός των δημοκρατικών και νομίμων πλαισίων να  δίνουμε τον αγώνα  για να ζούμε με την τουρκική μας ταυτότητα ως Έλληνες πολίτες. Χωρίς φόβο και κούραση, διαφυλάττοντας την πατροπαράδοτη ¨ανεκτικότητα μας¨, ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί αυξανόμενος με επιμονή και υπομονή. Mε σεβασμό στην κοινή γνώμη, ανακοινώνουμε πως πλέον ήρθε ο καιρός για ένα σχέδιο δράσης ώστε να ακουστεί σε όλο τον κόσμο αυτή η ανείπωτη σε βάρος μας πίεση.
KOMMA DΕΒ
6/5/2016
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε πριν τρεις ημέρες την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία είναι αναρτημένη και στην αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας, η Αθήνα αρνείται να αναγνωρίσει τους τοπικά εκλεγμένους μουφτήδες και να ιδρύσει μειονοτικά σχολεία σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα και για «επεμβάσεις» στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της μειονότητας.
«Το σημερινό στάτους της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που θέλουν να επωφεληθούν από τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες, είναι πολύ μακριά από την αισιόδοξη σκοπιά που αντανακλάται σε δηλώσεις Eλλήνων αξιωματούχων», ισχυρίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύοντας παράλληλα ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατό.
Η νέα αυτή επίθεση έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από συνέδριο για την κατάσταση στη Θράκη, που οργανώθηκε στην Σαμψούντα της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ειπώθηκαν, όπως τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαράδεκτες απόψεις.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απάντησε, λέγοντας πως «η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όπως την ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης, απολαμβάνει ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεδομένου ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα».
«Παρά το γεγονός ότι της είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, η Τουρκία οφείλει να κατανοήσει ότι οι Συνθήκες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δυστυχώς, όμως, η ιστορική εμπειρία και η αδυσώπητη πραγματικότητα των αριθμών δείχνει ότι αυτό δεν ήταν εύκολο στο παρελθόν. Ας προσπαθήσει για το μέλλον», τόνισε.
του Βασίλη Καπούλα
- See more at: http://www.pronews.gr/