Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Οι Βούλγαροι συμφωνούν στις συλλήψεις μεταναστών και από πολίτες

Αποτέλεσμα εικόνας για συλλήψεις χειροπέδες φωτο
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης που ανακοίνωσε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Alpha Research και τα οποία επικαλείται η εφημερίδα «ΣΤΑΝΤΑΡΤ», περισσότεροι από το 50% των Βουλγάρων
επιδοκιμάζουν, σε κάποιο βαθμό, τις συλλήψεις μεταναστών από πολίτες.


Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω συλλήψεις από πολίτες έγιναν γνωστές στο ευρύτερο κοινό χάρη στις υποθέσεις Ντίνκο Βάλεφ και τον Πέταρ Νιζάμοφ-Πέρατα, οι οποίοι τράβηξαν και σχετικά βίντεο, τα οποία και ανάρτησαν στο Διαδίκτυο. 
Συγκεκριμένα, το 29,4% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» στην ερώτηση εάν επιδοκιμάζουν τις συλλήψεις από πολίτες των μεταναστών. Το 25,4% δεν δίνει μονοσήμαντη απάντηση και δηλώνει πως σε γενικές γραμμές επιδοκιμάζει αυτές τις ενέργειες.
Κατηγορηματικά κατά των συλλήψεων τάσσεται το 17,5%, ενώ την κατ’ αρχήν αποδοκιμασία του εκφράζει το 25,4%.
Στην ερώτηση για το ποιος πρέπει να κάνει τις συλλήψεις των παράτυπων μεταναστών, το 28,5% απαντά ότι αυτές πρέπει να γίνονται μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα, το 54,4% θεωρεί πως στις συλλήψεις μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες, υπό την εποπτεία της αστυνομίας και το 16,2% είναι της άποψης ότι ο καθένας μπορεί να συλλαμβάνει μετανάστες. 
Παράλληλα, αυξάνονται οι ανησυχίες των Βούλγαρων σε ό, τι αφορά τον αναπροσανατολισμού ενός μεγάλου μέρους των προσφυγικών ροών προς τη Βουλγαρία. Ενδεχόμενη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους είναι ανεπιθύμητη για την πλειοψηφία των Βουλγάρων ? 81,1%, ενώ παρατηρείται αύξηση κατά 13,7% του ποσοστού αυτού σε σύγκριση με το 2013. 
Ωστόσο, αυξήθηκε από 57,3% σε 76,3%, σε σχέση με το 2013, το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν πως είναι έτοιμα να δωρίσουν χρήματα ή ρούχα στους πρόσφυγες.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι οι πρόσφυγες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας έχει αυξηθεί από το 55,5% στο 79,4%.
see at: