Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Όλα στον αέρα στο MEGA – Το «μαύρο» πιο κοντά από ποτέ.


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο MEGA, καθώς
και η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος ΑΕ απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για νέα συνεδρίαση του ΔΣ. 
Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του MEGA, Νίκος Πεφάνης, ο οποίος αποτελούσε πλέον το μοναδικό εκτελεστικό μέλος του ΔΣ. 
Οι εργαζόμενοι του καναλιού βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς ουδείς μπορεί να πει ότι το κανάλι θα συνεχίσει να υφίσταται τις επόμενες μέρες και δεν θα πέσει «μαύρο».

tribune


MEGA: Tέλος εποχής - Στον έλεγχο των τραπεζών περνάει το "μεγάλο" κανάλι

του Γιάννη Πετρίδη
Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega καθώς τo ΔΣ που έγινε σήμερα, στο οποίο μετείχε κατ'εξαίρεση ο Γιάννης Βαρδιγιάννης, κατέληξε σε αδιέξοδο με τους μετόχους να διαφωνούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κάτι που σημαίνει ότι το κανάλι θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Μπόμπολα εμφανίστηκε διατεθειμένη να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά η πλευρά Βαρδινογιάννη διαφώνησε και ζήτησε διορία ώσπου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο δεν παρευρισκόταν ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου.

Εργαζόμενοι του μεγάλου καναλιού που είναι εις γνώση των δραματικών εξελίξεων αναφέρουν ότι «ουσιαστικά στο Mega έπεσαν τίτλοι τέλους, το status του Mega τερματίζεται και το κανάλι περνάει στις τράπεζες».

Πηγές από το μεγάλο κανάλι αναφέρουν, επίσης, ότι οι τράπεζες δεν αντιδρούν κατ' αρχήν θετικά και όλα δείχνουν ότι αν οι μέτοχοι δεν βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται, οι τράπεζες θα αναλάβουν την τύχη του Mega.

Στελέχη του Mega εκτιμούν ότι για να λειτουργήσει βιώσιμα το κανάλι πρέπει να μπούν στο ταμείο του άμεσα 25 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα να ξεκινήσει πρόγραμμα εξυγίανσης, που σημαίνει απολύσεις και περικοπές.

Πληροφορίες, οι οποίες παραμένουν ανεπεβιβαίωτες, αναφέρουν ότι παραιτήθηκε σήμερα και ο διευθύνων σύμβουλος του Mega Νίκος Πεφάνης. Σημειώνεται ότι ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της Τηλέτυπος.


Το ΔΣ ούτε σήμερα κατέληξε σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 
Στο κανάλι της Μεσογείων υπάρχει αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων, καθώς το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού είναι αβέβαιο. 

Την Τρίτη, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ-MEGA».

Οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος του γεγονότος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.