Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Οι Τζιχαντιστές κήρυξαν διαδικτυακό πόλεμο επίσημα

Αποτέλεσμα εικόνας για βρυξέλλεσ
Μουσουλμάνοι σε διάφορα μέρη του Βελγίου έλαβαν μηνύματα που τους καλούσε
να πολεμήσουν τους Δυτικούς μέσω facebook και e-mail το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αποκάλυψε ο Guardian,  το βράδυ της Κυριακής οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να προσηλυτίσουν νεαρά άτομα στο Ισλαμικό Κράτος, στέλνοντας μηνύματα στα κινητά τους, με αφορμή το μακελειό στις Βρυξέλλες, στις 22 Μαρτίου, που κόστισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, νεαροί άνδρες στο Μολενμπέκ έλαβαν sms που τους καλούσε να “κάνουν τη σωστή επιλογή” και “να πολεμήσουν τους δυτικούς”. Τα μηνύματα στάλθηκαν το βράδυ της Κυριακής από προπληρωμένο λογαριασμό, που δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί, ούτε μπορούσε κάποιος να στείλει κάποιος απάντηση.

Η επιχείρηση... προσηλυτισμού έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο facebook, που έδειχνε νεαρούς Βέλγους μαχητές του ISIS να πανηγυρίζουν για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, στις 22 Μαρτίου. Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα γαλλικά και έλεγε τα εξής: “Αδερφέ μου, γιατί δεν πολεμάς τους Δυτικούς; Κάνε τη σωστή επιλογή στη ζωή σου”.


Παράλληλα, υπάρχουν πολλές αναφορές ότι στάλθηκαν παρόμοια μηνύματα μέσω Facebook ή e-mail σε νεαρούς μουσουλμάνους που ζουν στις Βρυξέλλες.