Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο Τραμπ οι τζιχαντιστές και τα πυρηνικά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Ντ. Τραμπ θέλει να τον σεβαστούν αλλιώς θα τους ξανα-βομβαρδίσει (όλους ανεξαιρέτως) και μάλιστα με τη χρήση πυρηνικών αν πάρει την προεδρία. Θα τους πάρει με τη σειρά που επιτέθηκαν οι προκάτοχοί του θα τραβάει κλήρο ή θα εφαρμόσει τις νέες εντολές; «Πρέπει να μας σέβονται...Δεν μας σέβονται καθόλου...Το πρώτο πράγμα..είναι να τους κάνουμε να σέβονται τη Δύση"...

«Πρέπει να μας σέβονται» δήλωσε αναφερόμενος στους μουσουλμάνους, αρκετές ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσιες στις Βρυξέλλες.
«Δεν μας σέβονται καθόλου και ειλικρινά δεν σέβονται πολλά από όσα συμβαίνουν, και δεν εννοώ μόνο τη χώρα μας» είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να τους κάνουμε να σέβονται τη Δύση, να σέβονται εμάς. Αν δεν μας σεβαστούν, δεν πρόκειται τίποτε να πετύχει. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό» σημείωσε και προσέθεσε: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να κάνει το ο,τιδήποτε, ότι μπορεί να είναι πετυχημένος χωρίς να σε σέβονται. Δεν σέβονται τον πρόεδρο μας και δεν σέβονται τη χώρα μας», επανέλαβε.
Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται να κερδίσει αυτόν τον σεβασμό περιλαμβάνει, όπως αναφέρει το Bloomberg, μια σειρά αμφιλεγόμενων προτάσεων όπως πχ η επαναφορά τεχνικών ανάκρισης που σήμερα βρίσκονται εκτός νόμου όπως είναι ο εικονικός πνιγμός, η στενή παρακολούθηση τεμενών στις ΗΠΑ αλλά και το ν’ αφεθεί ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων κατά του ISIS.
«Δεν θα αποκλείσω ποτέ τίποτε, δεν θα ήθελα να το πω αυτό. Ακόμη και αν ουσιαστικά αποκλείω κάτι, δεν πρόκειται ποτέ να το πω, και αν μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις, είναι πολύ λυπηρό το ότι πρέπει να τις απαντώ γιατί ο εχθρός παρακολουθεί και έχω μεγάλες πιθανότητες να κερδίσω τις εκλογές και πραγματικά δεν θέλω να ξέρει ο εχθρός τι προτίθεμαι να κάνω» σημείωσε στους δημοσιογράφους.