Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητά «παγκόσμια διακυβέρνηση» με «πυγμή»

...Μπλά-μπλά-μπλά...= Εωσφόρος, Σιωνισμός και Αντίχριστος
Της Lianne Lawrence
 «Πρέπει οπωσδήποτε να συγκεντρωθούμε για να ξανασκεφτούμε και να επανακαλύψουμε τον κόσμο που μοιραζόμαστε», λέει ο Antonio Guterres.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 26 Ιουνίου 2020 – Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο
Γκουτiέρες ζήτησε ένα «πολυμερές» επίπεδο διακυβέρνησης με «πυγμή» ώστε να «λειτουργεί ως μέσο παγκόσμιας διακυβέρνησης όπου χρειάζεται».


«Το πρόβλημα είναι ότι η σημερινή πολυμέρεια στερείται κλίμακας, φιλοδοξίας και πυγμής», δήλωσε ο Γκουτιέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη σχετικά την έναρξη της «ολοκληρωμένης απόκρισης του ΟΗΕ στον COVID-19» – το νέο κορονοϊό που προήλθε από το Wuhan της Κίνας.

«Και μερικά από τα μέσα που έχουν πυγμή, δείχνουν λίγη ή καθόλου όρεξη να την επιδείξουν, όπως συνέβη πρόσφατα με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Συμβούλιο Ασφαλείας.»

Στον αλληλοεξαρτώμενο κόσμο του σήμερα, «τα εθνικά συμφέροντα δεν διαχωρίζονται εύκολα από το παγκόσμιο όφελος», δήλωσε ο Guterres.

Επιπλέον, η οικονομική και κοινωνική αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού «αποκάλυψε σοβαρές και συστημικές ανισότητες» σε ολόκληρο τον κόσμο και υπογράμμισε την ευθραυστότητά του ενάντια στην «κλιματική κρίση», την απειλή του πυρηνικού πολέμου και την «ανομία στον κυβερνοχώρο», προειδοποίησε.

Αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα, «οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να είναι ταπεινοί και να αναγνωρίζουν τη ζωτική σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης», είπε.
«Πρέπει να ξανασκεφτούμε τον τρόπο συνεργασίας των εθνών», υποστήριξε ο Γκουτιέρες.
«Χρειαζόμαστε έναν δικτυωμένο πολυμερισμό, ο οποίος θα συγκεντρώνει το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, περιφερειακούς οργανισμούς, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους», είπε.

«Και χρειαζόμαστε έναν αποτελεσματικό πολυμερισμό που μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο παγκόσμιας διακυβέρνησης όπου χρειάζεται».

Επανέλαβε το ίδιο μήνυμα σε μια εικονική συνέντευξη τύπου στις 26 Ιουνίου για να τιμήσει την 75η επέτειο από την εφαρμογή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στο Σαν Φρανσίσκο.

Για να μιμηθούμε εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τον Χάρτη ως ευκαιρία να «φυτέψουν κάτι νέο» μετά την ύφεση και τους παγκόσμιους πολέμους, η πολυμέρεια πρέπει να αλλάξει, είπε.
«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την πολυμέρεια, να της δώσουμε πυγμή ώστε να λειτουργήσει όπως ήθελαν οι ιδρυτές και να διασφαλίσουμε ότι η αποτελεσματική παγκόσμια διακυβέρνηση είναι πραγματικότητα όταν χρειάζεται», δήλωσε ο Γκουτιέρες.
«Πρέπει επίσης να φέρουμε και άλλους στο τραπέζι σε μια δικτυωμένη και χωρίς αποκλεισμούς πολυμέρεια, καθώς οι κυβερνήσεις αποτελούν μόνο ένα μέρος της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας», πρόσθεσε.
«Η κοινωνία των πολιτών, οι πόλεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι νέοι είναι ουσιαστικές φωνές στη διαμόρφωση του κόσμου που θέλουμε».
Στις «αδυναμίες» του πλανήτη στις οποίες αναφέρθηκε την Πέμπτη, ο Γκουτιέρες πρόσθεσε περαιτέρω προβλήματα: την εκτεταμένη και αυξανόμενη δυσπιστία προς τις εθνικές κυβερνήσεις, τις «ανισότητα, διακρίσεις, διαφθορά και έλλειψη ευκαιριών σε όλο τον κόσμο – προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μεταξύ άλλων τρόπων και με ένα ανανεωμένο κοινωνικό συμβόλαιο.”
Υπάρχει επίσης η πιθανότητα μιας άλλης πανδημίας «ενός νέου ιού που μεταδίδεται τόσο εύκολα όσο ο COVID-19 αλλά είναι θανατηφόρος όπως ο Έμπολα», προειδοποίησε..

Και υπάρχει και «η πληγή της παραπληροφόρησης» που πρέπει να καταπολεμηθεί.
Ο Γκουτιέρες ανυπομονεί να συζητήσει αυτά τα θέματα στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο «σε οποιαδήποτε μορφή απαιτείται», είπε την Πέμπτη.
«Πρέπει οπωσδήποτε να συγκεντωθούμε για να ξανασκεφτούμε και να επανακαλύψουμε τον κόσμο που μοιραζόμαστε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκουτιέρες, πρώην πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 1999 έως το 2005, χρησιμοποίησε την πανδημία του κορονοϊού για να ωθήσει την «παγκόσμια διακυβέρνηση» με τη μία ή την άλλη μορφή.
Πρότεινε τον Μάρτιο το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ να κατατεθεί σε ένα διεθνώς διαχειριζόμενο ταμείο και «πακέτο συντονισμένων κινήτρων» για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης λόγω της πανδημίας.

«Εάν οι χώρες αποδεχόντουσαν το σχέδιο, στα Ηνωμένα Έθνη ή σε ένα παρόμοιο οργανισμό συντονισμού θα διδόταν ένα ποσό περίπου 8,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα πρωτοφανές ποσό που θα ήταν 2.900 φορές μεγαλύτερο από τον ετήσιο προϋπολογισμό των Ηνωμένων Εθνών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ», ο Matthew Cullinan Hoffman ανέφερε τότε.
Το σχέδιο «επίσης θα έθετε ως υπεύθυνο έναν παγκόσμιο οργανισμό, πιθανώς τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη, για τη στήριξη των οικονομιών του κόσμου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού».

Ωστόσο, το προτεινόμενο διεθνές ταμείο του Guterres συνδέεται στενά με την πρωτοβουλία « Great Reset » που εγκαινιάστηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως ανέφερε η Jeanne Smits.
Ο Γκουτιέρες υποστηρίζει πλήρως την Ολική Επαναφορά «The Great Reset», η οποία θα συζητηθεί από την παγκόσμια ελίτ τον Ιανουάριο του 2021 στο Νταβός της Ελβετίας, μαζί με διαδικτυακούς συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την «ανοικοδόμηση» του παγκόσμιου οικονομικού και κοινωνικού συστήματος προκειμένου να καταστεί πιο «βιώσιμο».
Πράγματι, ο ΟΗΕ έκανε ένα «γιγαντιαίο βήμα» προς την παγκόσμια κυβέρνηση με την πρότασή τους το 2015: «Μεταμορφώνοντας τον κόσμο: Ατζέντα για την βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2030», όπως επεσήμανε ο E. Jeffrey Ludwig πριν από δύο χρόνια στο American Thinker .

Σημείωσε ότι ο ορισμός της «βιώσιμης ανάπτυξης» της Παγκόσμιας Επιτροπής του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, ο οποίος ορισμός είναι ότι «ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες», ομοιάζει με το «μαρξιστικό αξιώμα όπου η κοινωνία θα πρέπει να οργανωθεί γύρω από την φιλοσοφία «από τον ένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον άλλο σύμφωνα με τις ανάγκες του».
Επομένως, «ο μαρξισμός εμπεριέχεται στη βιωσιμότητα, αλλά αυτή διαφοροποιείται ελαφρώς με το συνδυασμό επιστημονικών φαινομενικά προσαρμογών και στόχων που σχετίζονται με τον περιβαλλοντισμό», παρατήρησε ο Ludwig.
«Οι οπαδοί του “ενωμένου κόσμου” της δεκαετίας του 1950 και των αρχών της δεκαετίας του 1960 είναι τώρα στο τιμόνι του ΟΗΕ και έχουν κάνει την κίνηση τους. Το συγκεκαλυμμένο μαρξιστικό αφήγημα της «ικανοποίησης των αναγκών» έχει μετακινηθεί στο επίκεντρο. Ο ΟΗΕ έχει ορίσει ένα χρονικό πλαίσιο για να προωθήσει το σχέδιό του για την πλανητική ηγεμονία », προειδοποίησε ο Ludwig.

Ο Γκουτιέρες πιέζει επίσης επιθετικά για το παγκόσμιο δικαίωμα στην άμβλωση στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.
Το Κέντρο Οικογενειακών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (C-Fam) ανέφερε τον Απρίλιο ότι η έκκληση του Guterres τον Μάρτιο για το ποσό των 2 δισεκατομμύριων δολαρίων για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν το νέο κορoνοϊό υπογραμμίζει επανειλημμένα «τα δικαιώματα στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία» ως τομέα προτεραιότητας για την επισιτιστική ασφάλεια και την υγειονομική πολιτική.
Επιπλέον, «σε αντίθεση με τους Κυβερνήτες των ΗΠΑ που θέλουν να συγκεντρώσουν όλο το ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού, αξιωματούχοι και προσωπικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προωθούν την άμβλωση ως «απαραίτητη υπηρεσία», δήλωσε ο C-Fam.
 Πηγή enromiosini
http://aktines.blogspot.com/2020/06/blog-post_263.html

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάς στα πρόθυρα πείνας

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με την εφετινή εσοδεία του σιταριού στην Ελλάδα

ΕΔΩ

Gazmageddon στην ενέργεια –
 «Όταν οι αγορές κάνουν σχέδια, ο Θεός γελά!»
ΕΔΩ

Βαξεβάνης: Τα ποσά που έλαβαν Ευαγγελάτος, 
Κουρτάκης, Μαυρίδης από το «Μένουμε Σπίτι»!
ΕΔΩ

Guardian: Μια περίεργη εταιρεία στατιστικής
 από το…"πουθενά" επηρέασε 
κράτη και ΠΟΥ για τον κορωνοϊό
ΕΔΩ

Ο ρουμανικός Τύπος ξεσκεπάζει τη συνωμοσία του κορονοϊού
ΕΔΩ


ΣΚΑΙ: ...Προετοιμάζουμε την κοινή γνώμη
 για υποχωρήσεις στη Χάγη για το Αιγαίο
ΕΔΩ

Ετοιμάζονται για απαγόρευση κυκλοφορίας των Ελλήνων
 αλλά μεταφέρουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα

ΕΔΩ

Γ. Τράγκας: «Ένα νέο lockdown θα γίνει 
για να επιβληθεί η μεγαλύτερη μειοδοσία στα ελληνοτουρκικά»
ΕΔΩ

ΣΟΚ - Κυβέρνηση προς Άγκυρα: «Εμείς θέλουμε 
να συνεργαστούμε στην ΑΟΖ αλλά δεν μας
 αφήνει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα»
ΕΔΩ

1 σχόλιο: