Σελίδες

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Άγιος Παΐσιος: «Μετά την μπόρα την δαιμονική θα 'ρθει η λιακάδα η θεϊκή».

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ παισιοσ λογοι
Θα πρέπει να θυμόμαστε πως ο Άγιος μας καθησυχάζει τελικά. 
Σε κάθε περίπτωση -όπως και αυτής της επίθεσης κατά της ανθρωπότητας- να θυμόμαστε πάντοτε τα λόγια του Αγίου: «Μετά την μπόρα την δαιμονική θα 'ρθει η λιακάδα η θεϊκή».

«Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι
αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία. Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν.

Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε : -Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά». (Μαρτυρίες προσκυνητών , Νικόλαος Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)

«Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία; Τους μωραίνει ο Θεός κι αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα να ρεζιλευτούν». ( Σκεύος εκλογής, Ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, 1998,Άγιον Όρος)

Τα λόγια αυτά του Αγίου βλέπουμε σήμερα πως επιβεβαιώνονται κατά γράμμα, καθώς οι πολιτικοί κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ρεζιλεύονται καθημερινά!

«....Ἀμέσως μετά, θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. σελ. 425). Ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει, καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς». (Βιβλίο: «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν Β΄τόμος»).

Καθώς καθημερινά διολισθαίνουμε πνευματικά, οικονομικά και κοινωνικά, φαίνεται πως δεν αργεί η ώρα που θα έρθει το χάος. Σε αυτό φαίνεται σύμφωνα με τις επιταγές και τα σχέδια των δήθεν «συμμάχων» μας, θα συμβάλουν και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι καθώς θα αντιμετωπίζουν και εκείνοι την πείνα, θα εξεγερθούν οργανωμένα κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Θα χρειαστεί περίπου το διάστημα ενός μήνα για να καταφέρει ο στρατός να ελέγξει τα πράγματα και στο διάστημα αυτό, η συμβουλή είναι να μείνουμε στα σπίτια μας ή όσοι έχουν τη δυνατότητα, να μετακινηθούν στα χωριά τους.

Τότε θα αναλάβει μια Εθνική Κυβέρνηση «Κατευνασμού», πιθανότητα με επικεφαλείς απόστρατους στρατιωτικούς, θα ηρεμήσει ο κόσμος στην Ελλάδα, θα βγούμε από την Ε.Ε. και θα κόψουμε τη δική μας δραχμή.

Το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνει και ο Επίσκοπος Μόρφου της Κύπρου Νεόφυτος, από τα αγαπημένα παιδιά του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος προφήτεψε πως θα γινόταν Επίσκοπος στην πατρίδα του την Κύπρο, όταν ο ίδιος δεν μπορούσε ούτε καν να το φανταστεί. Ο Επίσκοπος Μόρφου δήλωσε σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Έχεις Μέσον" του Mega TV Κύπρου, πως « η Ελλάδα θα βγει από την Ευρώπη Εκούσια & θα κόψει την δική της ΔΡΑΧΜΗ», σύμφωνα με τα λόγια Αγίου που βρίσκεται εν ζωή.

Στη συνέχεια, σύμφωνα και με το βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητών», η Εθνική Κυβέρνηση «Κατευνασμού», όπως την ονομάσαμε, θα ζητήσει από τον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος τυγχάνει σεβασμού διεθνώς να βοηθήσει και εκείνος δεν θα αρνηθεί.

Ακολουθούν καλπάζοντας τα γεγονότα με την Τουρκία.

«Για την Τουρκία Ήρθαν εδώ κάποιοι και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνει πόλεμος και ότι οι Τούρκοι θα μπούνε στην Ελλάδα και πως θα μας πάνε μέχρι τα εξαμίλια της Κορίνθου (εξηγώντας έτσι, στραβά, με το χαλασμένο τους λογισμό, την προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού). Τότε τους περιέλαβα και τους είπα ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι κάτι Έλληνες σαν και σας, που εν καιρώ ειρήνης διαδίδουν πως, αν τυχόν γίνει πόλεμος, οι Τούρκοι θα μας πάνε μέχρι την Κόρινθο, γιατί, όταν αρχίσει ο πόλεμος, όλοι θα έχουν πεσμένο ηθικό και μόνοι τους θα οπισθοχωρήσουν μέχρι την Κόρινθο. Ακόμη και αν ήταν αλήθεια δεν θα έπρεπε να το λέτε. Πολύ περισσότερο που δεν είναι αλήθεια. Και σας το ξαναλέω : αυτό να μην το ξαναπείτε πουθενά, γιατί κάνετε μεγαλύτερο κακό απ’ ό,τι θα έκαναν πολλές τουρκικές μεραρχίες. Αυτά τους είπα παπά μου κι ενώ εγώ ποτέ δεν θέλω να μιλάω για προφητείες, με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα εξαμίλια που λέει ο Άγιο Κοσμάς είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας. Αυτό είναι το θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια «τρωγόμαστε» με την Τουρκία κι αυτό θα είναι το θέμα για το οποίο θα «πιαστούμε». Όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουν, στα έξι αυτά μίλια και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον βορρά, που λένε τα γραφόμενα και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Το ένα τρίτο το Τούρκων θα σκοτωθεί, το ένα τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο θα φύγει βαθιά μέσα στην Ασία. Εμείς από του Τούρκους δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα. Μερικά ψιλοπράγματα θα καταφέρουν και θα τους βρει η οργή του Θεού.
(Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Γέρων Παΐσιος» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου).

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως ο Άγιος μας καθησυχάζει πως τελικά – παρ’ όλη την πρωτοφανή εθνική πίεση που δέχεται ο λαός μας από (εγχώριες και ξένες) εχθρικές δυνάμεις – δεν θα συμβεί κάτι το ανεπανόρθωτα κακό για την πατρίδα μας...

«Ρωτήθηκε ο Γέροντας τι θα γίνει με το Γένος μας». -Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι’ αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει, δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.

-Υπάρχουν Γέροντα πιστοί στις μέρες μας»;

-Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, όπου αναπαύεται ο Χριστός.
(Ο Γέρων Παΐσιος , Σελ : 183)

«Στην Λιτανεία της Φοβεράς Προστασίας το 1992 , την ομπρέλα της Παναγίας την κρατούσε ο ανθυπασπιστής της Μοίρας Καταδρομών , Β.Τ. , από τα Ιωάννινα. Όπως προχωρούσαμε , δεξιά του ήμουν εγώ και αριστερά του ο Γέροντας , ο οποίος κάποια στιγμή είπε στον αξιωματικό :-Άντε , εύχομαι με το καλό να είσαι σημαιοφόρος και στην Πόλη (Κων/πολη) , που θα μπούμε :Και γυρνώντας προς τα εμένα μου είπε :- Άκουσες τι είπα ;- Ναι , Γέροντα το άκουσα . Αμήν του απάντησα .Τότε γέλασες εκείνος και πρόφερε το χαρακτηριστικό του επιφώνημα .- Α! (εντάξει , δηλαδή) .Μια μέρα αργότερα κατέβηκα από το κελί του και τον ρώτησα σχετικά με την Πόλη και μου είπε:- Την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε πίσω , αλλά όχι εμείς. Εμείς , έτσι όπως κατάντησε η πλειονότητα της νεολαίας μας , δεν είμαστε ικανοί για τέτοια . Όμως ο Θεός θα οικονομήσει να πάρουν άλλοι την Πόλη και να την δώσουν σε εμάς , σαν λύση στο πρόβλημα τους». (Ο Γέρων Παΐσιος , Σελ :209).

«Ο Θεός μας ανέχεται σαν έθνος , όχι λόγω της καλοσύνης μας , αλλά επειδή έχουμε την ορθή πίστη (ορθοδοξία) . Έτσι , αν και όλοι μας μισούν , ο Θεός δεν μας αφήνει να πάθουμε κάτι κακό». ( Ο Γέρων Παΐσιος , Σελ : 253).

Διαβάστε επίσης

Ο Άγιος Παΐσιος: Αρρώστια, υποχρεωτικός εμβολιασμός και 666