Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μετά την «σταύρωση» ήρθε η «ανάσταση» για το Βατοπαίδι- Η αθώωση ΚΑΙ από την Ελλ. Δικαιοσύνη

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταπέλτης! Οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου δεν είναι «σκάνδαλο»!

Που κρύβονται σήμερα όσοι τους εμφάνιζαν σαν αετονύχηδες; Οι ευθύνες ακόμη δεν έχουν αποδοθεί…
Και τώρα που πρέπει να πάνε να κρυφτούν οι τρωγλοδύτες του μιντιακού συρφετού και οι επαμφοτερίζοντες πολιτικάντηδες που έστησαν
ένα ολόκληρο θέατρο γύρω από την υπόθεση του Βατοπαιδίου;


Η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταπέλτης! Οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου δεν είναι «σκάνδαλο»! Αυτό όρισε σύμφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που σήμερα κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν δύο χρόνια.

Μια υπόθεση που έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε…

Μια υπόθεση που επί μήνες παρέλασαν τόσοι μάρτυρες σε δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής για το ίδιο ζήτημα και άκρη δε βγήκε! Ειδικά στη δεύτερη ποιος θα ξεχάσει…Πέντε μήνες, πέντε κόμματα, πέντε διαφορετικά μεταξυ΄τους πορίσματα…

Μια υπόθεση που οδήγησε πίσω από τα σίδερα σαν κακούργο ληστή τον ηγούμενο Εφραίμ!
Και εκείνος πράος υπέμενε το μαρτυριό του, εξομολογούσε φυλακισμένους και δεσμοφύλακες και έγραφε σε επιστολές του προς τους μοναχούς: “Ευχαριστώ και δοξολογώ το Χριστό μας που επέτρεψε για τις πολλές μου αμαρτίες, να γευθώ έστω και στον άκρον της γλώσσης μου, λίγο από το Σταυρό Του.
Να συνεχίσετε να προσεύχεσθε ώστε να αντέξουμε εδώ στη φυλακή, που είναι δύσκολο για τον κάθε άνθρωπο πολλώ δε μάλλον για ένα μοναχό.
Ο σταυρός όμως ελαφρύνεται, όταν κανείς σκεφθεί, ότι τις φυλακές τις εγκαινίασε με την παρουσία του, ο ίδιος ο Κύριός μας”

Μετά από εκείνη την άδικη “σταύρωση” ήρθε για τον γέροντα και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η “ανάσταση”. Κι όλοι εκείνοι που του προσέφεραν αντί του “μάννα” “χολή” και διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την ενοχή του παρουσιάζοντάς τον σαν αετονύχη και απατεώνα σήμερα κατακεραυνωμένοι από τη δύναμη της αλήθειας λυγίζουν αν και παραμένουν αμετανόητοι!


Ο μέγας κριτής του οποίου η εικόνα δέσποζε πίσω από έδρανα των δικαστών τους φώτισε να λάβουν την σωστή απόφαση…

Η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου που απασχόλησε προ ετών το πανελλήνιο αποδείχτηκε μια τεράστια φούσκα.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι οι δύο ιερωμένοι είχαν ακλόνητη πεποίθηση πως οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στη Μονή και δεν επηρέασαν κανέναν, ενώ οι κρατικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές επιλογές σχετικά με το θέμα…

Επομένως τις πταίει; Γιατί η υπόθεση ζητάει απαντήσεις… Αφού ο γέροντας Εφραίμ είναι αθώος πάει να πει πως υπήρξε εξιλαστήριο θύμα πολιτικών παιχνιδιών!

Από τη στιγμή που όλοι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, ποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για την ουσία της υπόθεσης, αλλά και για την διαπόμπευση αθώων όπως αποδείχτηκε ιερωμένων , αλλά και λαϊκών;

Που είναι όλοι εκείνοι που ελαφρά τη καρδία, πιόνια ενός στημένου παιχνιδιού, διατείνονταν πως το Βατοπαίδι “έφαγε” λεφτά του ελληνικού κράτους; Ή πως εισέπραξε με ανήθικο τρόπο δημόσιο χρήμα;


Η γνωστή υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μπορεί για κάποιους να κλείνει σήμερα, αλλά καλό θα ήταν να μάθει κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός να μην παρασύρεται σε άναρθρες κραυγές “άρον άρον σταύρωσον αυτόν”, αλλά να βλέπει την αλήθεια!

Του Άγγελου Ρούσσου