Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, ο Τραμπ δεν έχει άλλη επιλογή από τη μάχη

Αποτέλεσμα εικόνας για donald trump αμερικη
[Στην εφιαλτική πραγματικότητα απόλυτης πολιτικο-πνευματικής σύγχυσης, βίας και αστάθειας, που έχει -από την προεκλογική περίοδο- φέρει στις ΗΠΑ το εκρηκτικό μίγμα απειλούμενων τεράστιων οικονομικών συμφερόντων, πολιτικού εκφυλισμού, και
συστράτευσης των συγκροτημάτων του Τύπου, ελεγχόμενων ΜΚΟ και του μηχανισμού μυστικών υπηρεσιών, πλούσιων σε πείρα και άσκηση στην μηχανική αποσταθεροποίησης και ανατροπής καθεστώτων, αναφέρεται το παρόν άρθρο του συγγραφέα, καθηγητή και πρώην υπουργού Δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, με χαρακτηριστικές παραπομπές σε συνέντευξη νεότερης δημοκρατικής προσωπικότητας, του Γκλεν Γκρήνγουολντ. Από κοινού επισημαίνουν τις τερατογενέσεις που προκύπτουν από τη τοξική προπαγάνδα, όπως η συμμαχία των προοδευτικών της «αριστεράς» με τη CIA και το βαθύ κράτος για την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου και η εγειρόμενη απειλή κατάλυσης της δημοκρατίας. Η παγκόσμια βαρύτητα αυτής της κρίσης στις ΗΠΑ και η εγκυρότητα των υπογραφών συνηγορούν υπέρ της ανάγνωσης της κατατοπιστικής ανάλυσης.] Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού 

Θα πρέπει να καταλάβουμε, όπως επίσης και ο Πρόεδρος Τραμπ, πως η φάρσα «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» χρησιμοποιήθηκε για να μεταβάλει μυστικές υπηρεσίες όπως η NSA και η CIA και οι υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος, όπως η FΒΙ, σε υπηρεσίες μυστικής αστυνομίας τύπου Gestapo. Ο Τραμπ απειλείται τώρα από αυτές τις υπηρεσίες επειδή απορρίπτει το πρόγραμμα των νεοσυντηρητικών για μια παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, το στηρίζει τον γιγάντιο ετήσιο προϋπολογισμό δαπανών για τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας.

Οι υπηρεσίες αυτής της μυστικής αστυνομίας απασχολούνται επίπονα στο να φυτεύουν σε εκπορνευόμενα ΜΜΕ «άκρως απόρρητες πληροφορίες», ότι ο Τραμπ είναι εκτεθειμένος από τις «ρωσικές διασυνδέσεις του» και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σχέδιο είναι να υιοθετηθεί αυτό σαν δεδομένο από τα ΜΜΕ, όπως έγινε σε βάρος του προέδρου Νίξον και να εξαναγκάσουν τον Τραμπ σε παραίτηση. Το να επιτίθεσαι απροκάλυπτα εναντίον ενός νεοεκλεγέντος Προέδρου αποτελεί μια πράξη εξαιρετικής τόλμης, που προϋποθέτει τεράστια αυτοπεποίθηση -ή ,αλλιώς, απελπισία- από μέρους των υπηρεσιών της μυστικής αστυνομίας.

Φαίνεται στις εκπομπές του ότι το CNN συνεργάζεται απροκάλυπτα με τη CIA και παρουσιάζει αχαλίνωτες και ανεύθυνες πιθανολογίες σαν να επρόκειτο για τεκμηριωμένα γεγονότα.Τα «στοιχεία» που παρουσίασαν το CNN και η CIA είναι ένα «ρεπορτάζ» των Τάϊμς της Ν. Υόρκης, που χωρίς αμφιβολία φυτεύτηκε στους ΝΥΤ από τη CIA.Το πράγμα είναι τόσο φανερό ώστε να μη μένει αμφιβολία ότι CNN και CIA θεωρούν τον αμερικανικό λαό εύπιστο σε σημείο απόλυτης βλακείας.

Ο Γκλεν Γκρήνγουολντ (σημ. μετφ: Δικηγόρος, συγγραφέας, δημοσιογράφος, δημοσίευσε στη Γκάρντιαν τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν) εξηγεί στην ΄Αμυ Γκούντμαν (παρουσιάστρια εκπομπής αμφισβήτησης), ότι η CIA εξαπέλυσε πόλεμο κατά του Τραμπ επειδή ο Τραμπ εξήγγειλε πολιτική μείωσης της επικίνδυνης έντασης συγκρούσεων με τη Ρωσία, την οποία χρειάζεται ως μείζονα εχθρό το σύμπλεγμα συμφερόντων που εξαρτώνται από τις αμυντικές και τις δαπάνες εσωτερικής ασφάλειας.

«Ο όρος Βαθύ Κράτος, για τον οποίο δεν υπάρχει επιστημονικός ή επακριβής ορισμός, γενικά αναφέρεται σε κρατικούς οργανισμούς που αποτελούν μόνιμες εστίες εξουσίας. Παραμένουν και ασκούν εξουσία ακόμη και όταν οι Πρόεδροι, που είναι αιρετοί, έρχονται και φεύγουν. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι ασκούν την εξουσία τους μυστικά, στο σκοτάδι και έτσι ελάχιστα υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο, ή καθόλου. Είναι οργανισμοί όπως η CIA, η NSA και οι άλλες μυστικές υπηρεσίες, που βασικά προορίζονται να διασπείρουν ψευδοπληροφόρηση, εξαπάτηση και προπαγάνδα και έχουν μακρά ιστορία όχι μόνο σ’ αυτή τη δραστηριότητα, αλλά και στη διάπραξη των χειρότερων εγκλημάτων πολέμου στον κόσμο, αγριοτήτων και δράσης ομάδων δολοφονίας.
Αυτές είναι οι υπηρεσίες στις οποίες όχι μόνο νεοσυντηρητικοί αλλά και πολλοί δημοκράτες εναποθέτουν τώρα την εμπιστοσύνη τους και τις χειροκροτούν επειδή παίρνουν τη θέση αντιπάλου προς τους πολιτικούς ηγέτες στους οποίους όφειλαν υπακοή.
Και δεν πρόκειται εδώ για τη Ρωσία. Δείτε, κατά την εκλογική εκστρατεία, στελέχη της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών και οι πρώην ηγέτες της CIA, επί Μπους και Ομπάμα επισκέφθηκαν τους Τάϊμς της Ν. Υόρκης και την Ουάσιγκτων Ποστ για να εξυμνήσουν την Χίλλαρυ Κλίντον και να πουν πως ο Τραμπ είχε γίνει όργανο της Ρωσίας. Η CIA και η όλη κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών ήταν παθιασμένα υπέρ της Χίλλαρυ και εναντίον του Τραμπ, επειδή ασπάζονταν την πολιτική της μιας και μισούσαν την πολιτική του άλλου. Μια από τις προτεραιότητες της CIA τα τελευταία 5 χρόνια ήταν ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπου για την αλλαγή του καθεστώτος ΄Ασαντ στη Συρία. Η Χίλλαρυ Κλίντον δεν αρκούνταν σ’ αυτό, επέκρινε τον Ομπάμα γιατί δεν προχωρούσε περισσότερο και ήθελε να επιβάλει απαγόρευση πτήσεων και να συγκρουστεί με τους Ρώσους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησε την ακριβώς αντίθετη άποψη. Είπε πως δεν πρέπει να μας νοιάζει ποιος κυβερνά τη Συρία. Θα πρέπει να αφήσουμε τους Ρώσους και μάλιστα να τους βοηθήσουμε να εξοντώσουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ και της Αλ Κάϊντα και τους άλλους στη Συρία. Το προεκλογικό πρόγραμμα του Τραμπ ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες της CIA, ενώ της Κλίντον ταυτίζονταν μ’ αυτές, γι’ αυτό τους είχε συμμάχους. ΄Ετσι προσπάθησαν επί πολλούς μήνες, σ’ όλη της προεκλογική περίοδο, να τον υπονομεύσουν. Και τώρα, που έχει εκλεγεί, δεν προσπαθούν πια να τον υπονομεύσουν, αλλά να τον ανατρέψουν. Λέγεται ότι του κρύβουν πληροφορίες, επειδή πιστεύουν ότι δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης. Σφετερίζονται την εξουσία να ασκούν πολιτική.»

Τώρα, εγώ συμβαίνει να πιστεύω ότι η προεδρία του Τραμπ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη –για την καταστροφή του περιβάλλοντος, την κατάργηση του κοινωνικού συστήματος ασφάλειας, την εξουσία των δισεκατομμυριούχων, την πολιτική εναντίον των μεταναστών. Είναι σημαντικό να αντισταθούμε σ’ αυτές. Αλλά υπάρχει πλήθος αποτελεσματικών τρόπων αντίστασης, όπως με δικαστικά μέτρα αναχαίτισης, ακτιβισμό των πολιτών και το σημαντικότερο να αναγκάσουμε το Δημοκρατικό κόμμα να κάνει αυτοκριτική, να συνέλθει και να γίνει αποτελεσματικότερη πολιτική δύναμη.
Αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι αντίσταση. Αυτό που κάνουν τώρα είναι να ενθαρρύνουν την χειρότερη παράταξη, που είναι το βαθύ κράτος, η CIA, με τις ιστορίες της με θηριωδίες, λέγοντας ότι θα έπρεπε σχεδόν να κάνει ένα ήπιο πραξικόπημα για να εμποδίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο να εφαρμόσει τη πολιτική του. Ακόμη κι’ αν πιστεύεις –όπως εγώ- ότι το βαθύ κράτος και ο Τραμπ είναι εξ ίσου επικίνδυνοι, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο: ότι ο Τραμπ εκλέχθηκε δημοκρατικά και υπόκειται σε δημοκρατικούς ελέγχους, όπως αποδεικνύουν τα δικαστήρια, ο Τύπος και οι πολίτες. Αλλά από την άλλη πλευρά κανένας δεν εξέλεξε την CIA, που δεν υπόκειται σχεδόν σε κανέναν έλεγχο.

΄Ετσι, το να συνιστάς η CIA και η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών να αναλάβουν να υπονομεύσουν τους εκλεγμένους φορείς της εξουσίας είναι καθαρή παραφροσύνη. Αυτή είναι η συνταγή για να καταστρέψεις τη δημοκρατίας μέσα σε μια νύκτα, εν ονόματι της σωτηρίας της. Και ωστόσο αυτό ακριβώς είναι που συνιστούν και χειροκροτούν όχι μόνο οι νεοσυντηρητικοί αλλά και οι σύμμαχοί τους στο Δημοκρατικό Κόμμα. Και είναι ένα αφάνταστα απίστευτο και διεστραμμένο θέαμα να τους βλέπεις να το κάνουν.»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες- συνεχίζει από αυτό το σημείο ο Δρ. Ρόμπερτς- βρίσκονται τώρα στην περίεργη κατάσταση όπου φιλελεύθεροι/προοδευτικοί/αριστερά έχουν συμμαχήσει με το βαθύ κράτος εναντίον της Δημοκρατίας. Και ασκούν πιέσεις για την παραπομπή στη διαδικασία καθαίρεσης ενός προέδρου που δεν διέπραξε κανένα αδίκημα για τέτοια καταδίκη. Οι νεοσυντηρητικοί διακήρυξαν τη προτίμησή τους για ένα πραξικόπημα του βαθέως κράτους κατά της δημοκρατίας. Τα ΜΜΕ σκοτώνονται να τους ικανοποιήσουν, με συνεχή καταιγισμό ψευδολογίας, υπονοουμένων και παραπληροφόρησης. Το ανέμελο αμερικανικό κοινό κάθεται εκεί και γλύφει το δάχτυλό του.

Τι μπορεί να κάνει ο Τραμπ;
Μπορεί να προχωρήσει σε εκκαθάριση των μυστικών υπηρεσιών και να ακυρώσει την άδεια που τους έδωσαν οι Μπους και Ομπάμα να επιδίδονται σε αντισυνταγματικές πρακτικές. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τους νόμους αντί-τραστ για να θρυμματίσει τα μεγαθήρια συγκροτήματα Τύπου/ηλεκτρονικών μέσων που επέτρεψε ο Κλίντον να συγκροτηθούν. Εάν οι Μπους και Ομπάμα μπορούν αυτεξούσια να υποβάλλουν Αμερικανούς πολίτες σε απεριόριστο εγκλεισμό χωρίς δίκη και εάν ο Ομπάμα μπορεί να σκοτώνει ύποπτους Αμερικανούς πολίτες, χωρίς τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, ο Τραμπ μπορεί θαυμάσια να χρησιμοποιήσει το νόμο αντί-τραστ για να κατακερματίσει τα συγκροτήματα ΜΜΕ, που μιλούν με μία φωνή εναντίον του.
Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα Ο Τραμπ δεν έχει επιλογή άλλη από τη μάχη. Η θα πατήσει τις οργανώσεις της μυστικής αστυνομίας και τα συγκροτήματα των ΜΜΕ ή θα τον πατήσουν. Η απόλυση του στρατηγού Φλιν (συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας) ήταν το χειρότερο που μπορούσε να κάνει. Θα έπρεπε να κρατήσει τον Φλιν και να απολύσει τους υπεύθυνους των διαρροών, οι οποίοι μανιωδώς χρησιμοποιούν ψευδοπληροφόρηση εναντίον του. Η NSA ( υπηρεσία «συνακροάσεων») θα πρέπει να ξέρει ποιοι είναι οι δράστες των διαρροών. Ο Τραμπ θα έπρεπε να εκκαθαρίσει την διεφθαρμένη ηγεσία της NSA και τοποθετήσει στελέχη που θα εντοπίσουν τους δράστες. Και στη συνέχεια ο Τραμπ θα όφειλε να τους παραπέμψει σε δίκη και καταδίκη στα έσχατα όρια του νόμου.

Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να επιζήσει υπηρεσιών μυστικής αστυνομίας αποφασισμένων να τον καταστρέψουν. Εάν οι σύμβουλοι του Τραμπ δεν το ξέρουν αυτό, τότε ο Τραμπ έχει απέλπιδα ανάγκη νέων συμβούλων.

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, Zero Hedge, 19-2-2017

Glenn Edward Greenwald is an American lawyer, journalist, speaker and author. He is best known for his role in a series of reports published by The Guardian newspaper, beginning in June 2013, detailing United States and British global surveillance programs, based on classified documents disclosed by Edward Snowden.[2][3]